Als je dit weekend op zoek gaat naar desinfecterende gel of soortgelijke doekjes dan kom je van een koude kermis thuis. Er is niets meer te vinden. Alle schappen zijn leeg en bestellingen komen niet meer binnen.

Vorige week stond ik in de supermarkt en de vrouw voor mij vertelde dat ze alvast aan het inslaan was. Want stel je eens voor dat het Corona Virus ons in de macht zou krijgen en alles uitverkocht zou zijn.

Kortom; hoe kan het dat wij ons zo laten in palmen door angst?

Vorig jaar heb ik onderzoek gedaan naar zelfliefde en het gebrek daaraan. Dit gebrek daaraan komt voort uit de angst die ons is aangeleerd. Vroeger werd ons geleerd dat je moest gehoorzamen en wanneer je dat niet deed je bijvoorbeeld in de hel zou belanden. In die periode kochten we vaak onze zonden af, bang voor wat er anders zou gebeuren. Het rijk en de kerk hadden grote invloed op de samenleving. Met het zaaien van angst verdienden. Het patroon van angst afkopen zien we toch nog steeds terug.

Het woord in angst is in het Engels vertaald Fear en fear kun je vertalen naar False Expactation Appearing Real, in het Nederlands vertaald Foute verwachtingen die echt lijken.

Dat is eigenlijk wat er nu ook gebeurd. We kijken immers terug op de ervaringen uit het verleden of de ervaringen die we van onze voorouders bij ons dragen in ons systeem. De ervaringen van hongerwinters en de oorlog zitten nog steeds in ons energetische systeem. Maar wat brengt ons die angst?

Deze angst brengt ons dat we ons laten weerhouden om ons leven voluit te leven. Naar mijn mening is dat zonde. Wanneer je voorbij de angst kunt kijken wat vind je dan, een berg vol mogelijkheden!

Maar hoe denk je nu de angst om naar mogelijkheden?
Stel je bent bang om een nieuwe relatie aan te gaan omdat de angst van gekwetst worden overheerst.
Natuurlijk is deze kans aanwezig, echter bestaat de kans ook dat je jezelf enorm tekort doet. Je mist die prachtige momenten, de liefde die je mag ontvangen, de steun en het belangrijkste de mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen.

Ook in het mediumschap wordt met regelmaat angst gezaaid, doordat wordt gezegd dat overleden dierbaren blijven hangen of dat huizen gereinigd moeten worden omdat er slechte entiteiten aanwezig zijn. Mensen betalen er enorm veel geld om dit te laten doen. Mensen willen graag van het vervelende gevoel af, en daar hebben ze veel voor over. Maar waarom kijken we niet wat er echt aan de hand is?

In mijn praktijk maak ik het regelmatig mee dat mensen bang worden van een overleden dierbare die aanwezig is om liefde en steun te geven. Bijvoorbeeld omdat het op je werk of in je gezin niet lekker loopt. Niks om dus bang voor te zijn. Desondanks zijn er mensen die hoe moeilijk ze het ook hebben, liever in angst blijven leven dan dat ze de liefde omarmen. Of daarentegen juist iemand laten komen om voor een fiks bedrag entiteiten te laten verdrijven. Echter zien zij nog niet hun angst onder ogen.
Wat zou jouw keuze zijn in een dergelijk geval, kies je om je angst onder ogen te zien of koop je de angst liever af?

Mocht jij voelen dat angst je op één of andere manier weerhoudt om je leven voluit te leven, neem gerust contact met mij op om hier eens over in gesprek te gaan.

Weet dat angst een slechte raadgever is! Beter is te kijken naar wat liefde zou doen in een dergelijke situatie.

Let your soul sparkle!

Heel veel liefs Yvonne