Gevangen in een kooitje

Afgelopen weekend waren we in attractiepark Slagharen en in de vitrine zag ik een vogel gevangen in een kooitje. De dag ervoor had ik een gesprek gehad over dat veel vrouwen de druk van de maatschappij voelen, zij vinden dat zij moeten voldoen aan hetgeen wat de maatschappij van hun vraagt. Daar mag je niet van afwijken anders ben je afwijkend en behoor je niet in het juiste kooitje.

 Mijn inziens voelt dat net als gevangen zijn in een kooitje.

Gister zag ik de film Cardeck wat gaat over het spiritisme, de boodschap die in deze film ten grondslag ligt is dat het belangrijk is om te voelen. Wat voel je, waar gaat je hart sneller van kloppen, wat wil je de wereld meegeven? Verandering kost moed!

Je aanpassen aan de maatschappij kost je veel meer energie dan de persoon te zijn die je werkelijk bent. Door het aanpassen is menigeen zichzelf verloren en weet niet meer wie die is.

In de film wordt duidelijk dat leven vanuit je diepste zijn lastig kan zijn, omdat je weerstand van je omgeving krijgt. In de film werd het voorbeeld aangehaald dat heksen op de brandstapel moesten, waar dit niet in het patroon van de maatschappij past. Maar is dit niet werkelijk de angst van de maatschappij? Vorig jaar heb ik een scriptie geschreven over zelfliefde, heden ten dage hebben we hier nog steeds te weinig van. Het gebrek hiervan komt voort uit de regels die opgesteld zijn door de kerk toen. Het was duidelijk dat wij ons als mensen dienend voor de maatschappij dienden op te stellen en ons eigen gevoel niet meetelde. Op het moment dat we niet luisterden werden er lijfstraffen uitgedeeld. Gelukkig is die tijd voorbij, maar nog steeds zijn velen bang voor het onbekende? Er zijn mensen die liever gevangen blijven in het kooitje, omdat ze daar weten wat ze kunnen verwachten.

In het kooitje weet je hoe jij je moet gedragen en hoe de maatschappij het van je verwacht.

Hoe heerlijk zou het zijn als je de wereld nu echt met eigen ogen kunt gaan ontdekken, je vleugels uit kunt slaan om te gaan vliegen. Bedenk je eens hoe bevrijding vanuit dat beklemmende kooitje zal voelen?

  • Ruimte
  • Verbreden van je horizon
  • Niet meer vanuit angst hoeven leven, maar de liefde kunnen voelen en daar vanuit leven.
  • De ontdekkingstocht in vliegen
  • Jezelf leren kennen
  • De pracht en praal van de wereld mogen aanschouwen
  • Vertrouwen
  • Broederschap

Wanneer jij jezelf wilt bevrijden uit het kooitje dan help ik je graag op de ontdekkingstocht naar wie jij in werkelijkheid bent. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.