Vol verwachting klopt ons hart?

In ons leven hebben we te maken met vreugde en teleurstelling. Natuurlijk mogen beide emoties er zijn. Maar net zoals ieder ander vond ik het soms lastig om met teleurstellingen om te gaan. Het raakt je omdat niet aan je verwachtingen is voldaan.

Maar net als ieder ander, heb jij en ook de ander een vrije wil en is het eigenlijk onmogelijk dat een ander volledig aan jou verwachtingen voldoet. Verwachtingen van anderen kunnen je soms ineens enorm in de weg zitten. Leuk gezegd Yvonne denk je vast, maar hoe doe je het dan anders (ook dit is een verwachting waarvan ik niet zeker weet of jij dit zo vindt;-) )

IK NEEM JE EVEN MEE IN EEN VOORBEELD:

Jij als dochter van je ouders bent heel blij met je kinderen, maar eigenlijk verwacht je wel van je ouders dat zij 1x in de week op de kleintjes passen? Je ouders zeggen nee. Jij vindt dat echt niet kunnen want dat hoor je als grootouders toch gewoon te doen, dat is toch normaal.

HERKEN JE EEN DERGELIJKE SITUATIE?

Zie je wat er in de situatie gebeurd? Er wordt een vraag gesteld met een verwachting. Om te beginnen wat is normaal, wat voor jou normaal is is dat voor de ander niet. Het begint om in gesprek te gaan om te onderzoeken welke verwachtingen en wensen er zijn. Vanuit liefde kun je veel meer bereiken, geduld en kwetsbaarheid en openheid zorgen ervoor dat je samen buiten de gebaande kan gaan kijken naar oplossingen die voor iedereen goed voelen. Maar een gesprek vanuit liefde hoe lukt dat? Mocht je daar ondersteuning bij kunnen gebruiken dan kan ik je daar bij met liefde helpen.

Een open mind brengt je naar de mooiste plekken!

Let love rules en laat verwachtingen los