Geef het de tijd

Een mooie uitspraak en waarschijnlijk is deze zin je meermaals vertelt. Ik vind het persoonlijk een zin die goed bedoeld is maar geheel geen lading heeft op het moment dat er iets heftigs in je leven gebeurd.

In het verleden dacht ik dat ik dan echt ergens op moest zitten gaan wachten. Wachten tot mijn emoties bedaard waren of wachten totdat iemand anders er aan toe was om iets uit te spreken.

Ik wil hier niet mee zeggen dat je iemand niet de tijd mag geven, maar laat je leven er niet door stil zetten. Ga door met waar jij gelukkig van wordt en kijk op een later tijdstip hoe het ervoor staat (zo voorkom je dat je onnodig gekwetst wordt en behoud je de regie over je eigen leven). Wanneer jij persoonlijk een heftige situatie meemaakt, onderzoek eens wat je er voor jezelf uit kunt halen, wat leer je van deze situatie en geef jezelf de ruimte voor je emoties zodat je zonder de ballast weer verder kunt.

Wanneer bijvoorbeeld één van je ouders overlijdt, wees je bewust van wat je voelt. Onderga je emoties, voel ze zodat je het nadien weer kunt loslaten en verder kunt. Zo voorkom je dat je rugzak gevuld wordt met ballast. Laat verwachtingen van anderen los, een proces is voor iedereen anders en iedereen beleefd en ervaart een gebeurtenis anders dan een ander en dat is allemaal oké.

Tijd is maar relatief, hier in het aardse leven hangen we er een enorme waarde aan, maar in de spirituele wereld kennen ze geen tijd. Zij vinden het alleen maar belangrijk dat jij de tijd neemt om bewust te worden van wie jij vanuit jouw diepste ziel bent!

Alle liefde voor jou?

Liefs Yvonne