WAAROM IS HET GOED OM TE VISUALISEREN?

Waarom is het goed om te visualiseren?

Waarom is het goed om te visualiseren?

Visualiseren is het van te voren inbeelden van je wens, verlangen of droom. Het geeft je persoonlijke en spirituele ontwikkeling een enorme boost wanneer je visualiseren meer gaat inzetten. Het kan je helpen bij het aanbrengen van verandering in je leven of het overwinnen van obstakels of bij het behalen van je doelen.

Ons brein kent niet het verschil tussen wat echt is en wat wij ons inbeelden. Met visualiseren kun je jezelf opnieuw programmeren, je kunt niet werkende patronen omzetten naar werkende patronen en het is vooral belangrijk om in mogelijkheden te denken in plaats van in onmogelijkheden. Je kunt het inzetten voor diverse thema’s.

In een geleide visualisatie word je meegenomen in een verhaal waarin je bewust mag worden van wie jij bent, wat jij voelt en ervaart. Wat heb jij nodig om beter in je vel te zitten. Het kan ook zijn dat er een inzicht komt, waar je mee aan de slag kunt. Wanneer je voor de eerste keer een geleide visualisatie gaat doen, dat er niets gebeurd. Het luisteren kan al helpen om tot rust te komen en je bewust te worden van het hier en nu. 

Share:

Geef een reactie