Spiritualiteit is dat iets zweverigs?

Spirituele ontwikkeling

Sommige mensen krijgen al de kriebels bij het woord spiritueel en vinden dat het niet bij hen past.

Spirituele ontwikkeling

Sommige mensen krijgen al de kriebels bij het woord spirituele ontwikkeling en vinden het zweverig en dat past niet bij hen.

Maar is spiritualiteit iets zweverigs?

Maar spiritueel zijn is niets meer dan in verbinding zijn met wie jij in het diepste van jouw kern bent. Dat we ook bewuste keuzes maken die goed zijn voor onszelf. Is dat nou juist niet waar wij in onze maatschappij steeds meer naar verlangen? Het vinden van een manier van leven die echt bij je past, waarbij je vanuit liefde kunt leven en jezelf mag zijn.

We hebben ons allemaal wel eens afgevraagd wat de diepere betekenis van het leven is en wat jij hier te doen hebt. Ook deze levensvragen zijn spiritualiteit.
Spiritualiteit is bijvoorbeeld ook dat je van te voren aanvoelt dat je die ene persoon even moet bellen en dat deze persoon je net belt. Of dat je ontroerd raakt door een film waardoor je voelt dat je nu echt ene moet gaan doen. 

Als je liefde delen belangrijk vindt dan ben je al bezig met spiritualiteit. Ook religie is een vorm van spiritualiteit.
Spiritualiteit is echt iets aards, want op het moment dat wij ons niet verbinden met de aarde (ook wel aarden genoemd), dan hebben we ook geen houvast in wat we voelen. Een boom moet goed geworteld zijn wil het met zijn takken in de wind kunnen zwaaien. Wanneer hij met zijn takken gaat zwaaien en hij is niet goed geworteld dan ligt hij om. Zo geldt dat ook voor ons als mens. Om een goede connectie te hebben met je intuïtie is het belangrijk om goed met beide benen op de grond te staan.

In de training intuïtieve ontwikkeling leer ik je hier meer over. 

Share: